Acasa Solutii Produse Cerere pret Calculeaza costuri Despre noi Contact

Incalzire interior

Incalzire exterior

Alte utilizari

Incalzirea subterana a terenurilor de sport

Fotbal pe iarba de la inceputul lui februarie pana la sfarsitul lui noiembrie? Nici o problema, daca utilizati sistemele de incalzire subterane marca DEVI

Datorita utilizarii cablurilor de incalzire DeviflexTM in interiorul suprafetei de joc a terenurilor de fotbal sau de golf, solul este incalzit si iarba poate creste inca de la inceputul primaverii. Suprafata va putea fi astfel folosita cu pana la doua luni mai devreme decat de obicei. in plus, sezonul poate fi prelungit in toamna, amanand prin intermediul incalzirii perioada in care iarba nu mai creste.

Instalati sistemul si dupa trei saptamani puteti juca!

Cablurile de incalzire DeviflexTM pot fi instalate atat atunci cand se pune un nou gazon, cat si sub gazonul existent, prin introducerea cablurilor direct in teren.

Cablurile de incalzire se instaleaza la 25-30 cm sub nivelul solului, pentru a se evita deteriorarea acestora prin taiere, dar mult deasupra tevilor de scurgere. Temperatura la nivelul radacinii ierbii, adica la aproximativ 10 cm sub suprafata, va fi de 6-10oC.

Alimentarea cu energie electrica se face direct de pe stadion…

In privinta stadioanelor mari, efectul dorit este adesea usor de obtinut. in mod normal, aceste stadioane dispun de instalatii de iluminare nocturna puternice, care sunt utilizate numai cand se joaca pe teren. Este destul de usor ca acestea sa fie modificate, astfel incat sursa de alimentare sa fie utilizata de sistemul de cabluri, cand instalatia de nocturna nu functioneaza.

Pentru ca terenul sa poata fi utilizat, cablurile de incalzire trebuie pornite cu 4-6 saptamani in avans, primavara, deoarece reteaua de radacini trebuie sa se poata dezvolta inainte de utilizarea terenului, fara risc de deteriorare a gazonului.

Alegerea produsului pentru incalzirea terenurilor de sport:

Pentru rezultate optime si recomandarea unui anumit tip de cablu cu rezistenta mecanica speciala, adresati-va reprezentantului local DEVI.

Pentru incalzirea suprafetelor cu gazon trebuie utilizat termostatul DeviregTM, care masoara temperatura din zona radacinii, de exemplu, la aproximativ 10 cm sub suprafata (de ex. DeviregTM 316 sau DeviregTM 330). Suprafata incalzita poate fi impartita in zone, fiecare fiind controlata de un termostat. Pentru incalzirea unui sistem de asemenea dimensiuni se utilizeaza frecvent cablurile de incalzire de 400 V, fiind posibila stabilirea unei conexiuni triunghi/stea pentru a comuta intre efecte ridicate si reduse.

Avantajele incalzirii terenurilor de sport:

  • Crestere rapida a gazonului
  • Sezon prelungit
  • Gazonul se va usca rapid dupa caderea ploii