Mentenanță AC

Mentenanță AC

HomeMentenanță AC

Revizia sau mentenanta aparatului de aer conditionat este foarte importanta pentru buna functionare a acestuia, dar si pentru sanatatea ta, mentenanta trebuie facuta la fiecare inceput de zezon. Daca aparatul de aer conditionat se foloseste pe modul rece, in sezonul cald, mentenanta trebuie facuta primavara, daca  se foloseste pe modul cald, in sezonul rece, mentenanta se face toamna.

Mentenanta cuprinde:

  • Verificarea ambelor unitati ale aparatului de aer conditionat;
  • Verificare traseului frigorific;
  • Verificarea presiunii freonului din aparatul de aer conditionat;
  • Igienizarea unitatii interne si igienizarea acesteia daca se constata ca este necesara;

IMPORTANTA IGIENIZARII

Dacă aparatul de aer conditionat nu este întreţinut şi dezinfectat periodic, o mulţime de patogeni îşi pot găsi adăpost în interiorul lui. Cel mai cunoscut şi mai periculos este Legionella, o bacterie care duce la pneumonie şi care iubeşte aparatele de aer condiţionat.

Aparatele de aer conditionat necuratate va pot imbolnavi. Este un avertisment cat se poate de serios venit de la medicii din Spania.

Acestia ne transmit ca astfel de sisteme sunt “casele” perfecte pentru legionella, o bacterie extrem de periculoasa, care poate cauza o forma severa de pneumonie.

Dusmanul nevazut, dar extrem de periculos, poarta numele de legioneloza. O forma de pneumonie severa cauzata de o bacterie, legionella, care traieste si se dezvolta atat in filtrele de aer conditionat, dusuri sau piscine, cat si in sistemele de pulverizare a apei daca acestea nu sunt dezinfectate periodic.

Boala debuteaza cu febra, frisoane, dureri de cap si de muschi urmate, apoi de o tuse seaca si dificultati de respiratie.

″O infectie respiratorie care se transmite prin inhalarea particulelor foarte mici de apa, aerosoli, care pot fi infectanti daca sunt pulverizati din instalatii care sunt colonizate cu acest microorganism. Pneumonia cu legionela este o patologie serioasa cu o rata mare a mortalitatii”, a declarat conf. dr. Alexandru Rafila.

Adica vorbim de un procent ingrijorator chiar si 15% din cazurile confirmate. Suficient cat sa atraga atentia autoritatilor sanitare europene, care au declarat legioneloza boala transmisibila prioritara. Acum 2 ani, de pilda, au fost raportate 7000 de cazuri in 29 de tari.