Acasa Solutii Produse Cerere pret Calculeaza costuri Despre noi Contact

Incalzire interior

Incalzire exterior

Alte utilizari

Protectia usilor si portilor impotriva inghetului

Gheata formata pe usi si garniturile acestora constituie o problema, de exemplu, pentru camerele frigorifice, in orice anotimp.

In camerele frigorifice gheata se formeaza permanent, ceea ce inseamna ca usa poate ingheta cu usurinta la nivelul garniturii, atunci cand este deschisa. Pe langa deteriorarea evidenta a usii/garniturii, inghetarea puternica a garniturii poate duce la pierderea etanseitatii la inchiderea usii, fapt care va genera o crestere a consumului de energie in camera frigorifica provocata de diferentele mari de temperatura.

Problemele generate de gheata, asociate usilor culisante si batante, vizeaza si sinele acestora, etc.

Pe timp de iarna, problemele se extind.

Aceasta problema apare nu numai in cazul camerelor frigorifice, dar si in cazul portilor si usilor spalatoriilor auto, de exemplu, unde exista pericolul inghetarii pe timp de iarna, sau la rolele din rezervoarele de tratare a apei. Acest lucru poate fi evitat prin utilizarea unui sistem de protectie impotriva inghetului DEVI! Prin instalarea cablurilor de incalzire DeviflexTM in garniturile sau sinele usilor glisante/batante, se previne eficient formarea ghetii.

Alegerea produsului pentru protejarea la inghet a usilor si a portilor:

Pentru porti, recomandam cablurile de incalzire din silicon DevflexTM. Cablurile de silicon dispun de o flexibilitate ridicata si un diametru redus, fiind astfel usor de montat in garniturile usilor. in plus, cablurile din silicon DeviflexTM pot fi furnizate in orice lungime, fiind astfel usor de adaptat aplicatiilor respective. Pentru incastrarea in beton, de exemplu, in cazul sinelor de culisare sau usilor batante, recomandam utilizarea cablurilor DeviflexTM DTIP.

In cazul portilor usilor frigorifice, cablul de incalzire va fi adeseori conectat permanent. Pentru alte aplicatii, este recomandabila utilizarea unui termostat electronic cu senzor fir, de exemplu deviregTM 330 sau 610. De cele mai multe ori, pentru controlul sistemului este suficient un senzor pentru aer.

Avantajele protejarii la inghet pentru usi si porti:

  • Functionarea fara probleme a usilor, portilor, sinelor de culisare etc.
  • Instalare simpla si ieftina
  • Reducerea pierderilor de temperatura din camerele frigorifice
  • Eliminarea deteriorarilor produse de gheata